Update: Cu ce-ti hranesti frumusetea?


seminar_lacosmetica
Seminarul a inceput…

Zilele trecute va intrebam cu ce va hraniti frumusetea. Pentru ca unele dintre voi mi-ati raspuns, m-am hotarat sa va spun cu ce imi hranesc si eu frumusetea.

De un an exista pe facebook un grup special creat pentru clientele serviciilor de cosmetica. Se numeste chiar asa: “La Cosmetica” si are ca scop mentinerea unui dialog deschis intre cosmeticiene si clientele lor.

Marti, Irina Gardea, initiatoarea grupului, a inceput o serie de seminarii marca “La Cosmetica”. Si bine inteles ca nu am pierdut ocazia de a merge acolo pentru a ma reintalni cu colegele mele dar si pentru a va cunoaste pe unele dintre voi.

Seminarul s-a desfasurat la sediul Scolii Internationale de Cosmetica Desse Educational si a fost sustinut de Ana Michaela Enciu si Lavinia Manolescu. Invitatul special a fost make-up artistul Alexandru Sassu.

Am facut cunostinta cu produsele profesionale elvetiene pentru ingrijirea zilnica de la Cholley. Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost ca doamna Lavinia Mnolescu a explicat foarte frumos care este rutina zilnica de ingrijire, cat de importanta este si care sunt tipurile de ten. Stiti probabil ca eu am tot scris despre aceasta rutina in trei pasi si va mai spuneam ca voi scrie despre ea de atatea ori de cae ori este nevoie, pana cand atunci cand voi intra intr-o incapere plina toata lumea va striga in cor: “demachiere, tonifiere, hidratare!” ๐Ÿ™‚

Ei bine, asta nu s-a intamplat… Dar s-a intamplat un lucru chiar si mai miraculos. Tuturor ceor care au dorit sa se demachieze pentru a primi o analiza completa a tenului la sfarsitul seminarului, au primit demachiant… Si a inceput! Demachierea in masa! Acesta a fost unul dintre momentele mele favorite. Sa vezi atatea femei care se demachiaza impreuna cu bucurie, este ceva… ceva ce imi hraneste hufletul cu frumusete!

seminar_lacosmetica3
Lavinia Manolescu ne explica pasii de ingrijire zilnica.

Dupa demachiere a urmat in mod firesc tonifierea… Si am simtit tonicul un pic lipicios… Mi-am spus: “hm… inca sunt lipicioasa. Oare de ce?” Si iarasi am primit raspunsul tot de la doamna Lavinia Manolescu: “E posibil sa simtiti pielea un pic lipicioasa dupa tonifiere. Acest lucru se intampla deoarece tonicul Choley contine acid hyaluronic”. Asta e ceva nu?

Apoi a venit randul make-up artistului sa ne povesteasca un pic despre rutinele de machiaj. Alexandru Sassu ne-a explicat cu umor si rabdare cate tipuri de fond de ten exista (cu apa, cu ulei si cu silicon), care dintre ele se potriveste carui tip de ten si carui moment din zi. A insistat pe alegerea corecta a fondului de ten atat din punctul de vedere al culorii dar si al tipului de ten. Apoi a spus printre multe altele, ca cearcanele si umbrele sunt lucruri diferite iar cearcane cu adevarat mari nu au decat foarte putine femei. Ei bine, acesta a fost inca un moment favorit! Stiu ca le am dar mai stiu s ca nu sunt asa de infricosatoare pe cat mi le imaginam eu. Asa ca nu mai sunt stresata de ele ca pana acum. Vedeti cum parerea unui specialist poate ridica multe griji de pe umerii vostri?!

Tot el, ne-a dezvaluit cateva din tendintele in make-up din acest an pe care nu vi le voi spune chiar acum… ๐Ÿ™‚

seminar_lacosmetica4
Fotografie de grup la sfarsitul seminarului

Seminarul s-a terminat tarziu, dupa ce fiecare doamna si domnisoara care a dorit sa ii fie diagnosticat tenul, a trecut pe sub temuta lupa. Fireste ca am profitat de oportunitate pentru ca lucrand in domeniu tind sa exagerez atunci cand este vorba despre tenul meu. Stiu ca voi nu faceti la fel, dar eu mai patesc asta uneori. Asa ca profit de momente de respiro sa merg la specialisti si sa ii las sa isi faca meseria. Desigur ca as putea sa ma tratez singura insa automasajul nu se compara nici pe departe cu masajul efectuat de cosmeticiana in salon.

La final, am mai ramas un pic si am profitat de ocazia de a vorbi cateva minute cu gazdele noastre: Ana Michaela Enciu, Lavinia Manolescu si cu initiatoarea grupului, Irina Gardea:ย  si va spun cinstit ca suntย  oameni frumosi, cinstiti si modesti.

Acestea sunt cateva dintre ingredientele cu care eu imi “hranesc” frumusetea. Ale voastre care sunt?

Cu drag,

Adriana

** Fotografiile au fost puse la dispozitie de Scoala Internationala de Cosmetica Desse Educational

2 thoughts on “Update: Cu ce-ti hranesti frumusetea?

  1. Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta ๐Ÿ™‚ E intotdeauna bine sa iesim din “cochilia” noastra (camera de cosmetica,birou, casa) si sa intalnim alti oameni ca noi, sau cu totul diferiti dar cu interese comune. Dornici de a afla lucruri noi, de a socializa, de a petrece o seara frumoasa ca intre prieteni (de fapt, intre prieteni la propriu pentru ca multe persoane au venit insotite de persoane dragi). O alternativa excelenta a unei seri cu fetele (imbinam utilul cu placutul ๐Ÿ™‚ )

    Liked by 1 person

Leave a comment