Spirulina – colega mea


 

masca de spirulina11
In luna martie a acestui an la sediul Perfectionare Cosmeticiene, Irina Gardea m-a incurajat sa inventez mai multe mijloace de transport pentru colega mea Spirulina šŸ™‚

Am numit-o “colega mea” dar acest termen este nedrept. Si stiti de ce? Pentru ca ea face toata munca. Eu doar o… transport acolo unde este nevoie de ea. šŸ™‚

As putea vorbi despre spirulina un an fara sa ma repet si spun asta cu cea mai mare seriozitate. S-au scris multe carti, s-au infiintat organizatii internationale si s-au salvat vieti cu ajutorul Spirulinei. Ii scriu numele cu respect pentru ca este un organism aproape la fel de vechi cat lumea. Cercetatorii sunt de parere ca ar fi aparut pe pamant acum 3.5 miliarde de ani si ii suntem datori pentru oxigenul pe care il respiram.

Vedeti ca ocolesc termenii: planta, sau alga sau bacterie pentru ca spirulina este toate acestea la un loc. In momentele mele de contemplare si introspectie de multe ori ma gandesc: daca teoria evolutionismului este corecta, atunci stramosul meu, celula aceea din care s-au nascut toate fiintele pamantului, inclusiv oamenii, ar putea fi chiar ea, colega mea, Spirulina.

Despre calitatile nutritionale ale Spirulinei cred ca un nutritionist ar putea vorbi chiar doi ani fara sa se repete. Eu, fiind cosmeticiana, cand ma apropii de piele ca sa o tratez, o fac cu atitudinea omului care stie ca pe un milimetru patrat de piele exista un univers intreg, incarcat de fiinte vii (bacterii, celulele propriului nostru sistem imunitar si altele). Ma intreb cum pot eu sa le ingrijesc mai bine astfel incat si ele sa aibe grija de pielea pe care traiesc.

La asta se pricepe cel mai bine Spirulina pentru ca detine secretul supravietuirii de milioane de ani. Stie cum sa transforme reziduurile in energie, contine multa proteina astfel incat stimuleaza secretia colagenului si elastinei, vine cu suplimente de fier, calciu, magneziu, fosfor si zinc ca sa calmeze iritatiile, sa dreneze reziduurile de metabolism adunate acolo intre celule si sa sustina sistemul imunitar in lupta lui impotriva patogenilor. Dar draga de ea, colega mea, Spirulina, mai are un secret in tolba: o gramada de vitamine: A, complexul de B-uri, C, D E si K pluus beta-caroten.

Fiind asa de complexa, este perfecta pentru toate tipurile de ten dar in special pentru cele deshidratate, cuperotice sau pentru tenurile care prezinta zone descuamate. Ba chiar m-am hazardat pana intr-acolo incat am aplicat pe o zona mica, afectata de dermatita atopica un amestec de miere lichida si spirulina. Apoi am acoperit si am lasat asa peste noapte. Rezultatul a fost spectaculos.

Aceleiasi persoane afectate de dermatita atopica i-am adaugat in apa de baie o jumatate de lingurita de Spirulina. In primul rand ca a fost o bucurie ca poate face baie! Culoarea smaraldului pe care o capatase apa a fost un bonus. Inutil sa va spun ca dupa baie pielea a ramas moale, catifelata si bine hidratata. Desigur ca am suplimentat cu crema obisnuita (bine, m-ati prins! in crema am adaugat un varf de scobitoare de spirulina. efectul? la noi a fost unul pozitiv šŸ™‚ ).

masca de spirulina7

Cum folosesc eu Spirulina? In general creez masti din produse naturale. Uneori, imi place sa fac masca doar cu spirulina pudra si apa, sa o aplic pe fata si sa o las sa actioneze 30 de minute. Apoi spal cu apa calduta. Alteori, o amestec cu miere.

Acum, o cunoasteti pe colega mea Spirulina! Fie ca va decideti sa ne faci o vizita la salon ca sa vedeti cum ne intelegem sau ca o veti folosi singuri acasa, va urez succes si o prietenie indelungata!

Cu drag,

Adriana (si Spirulina ;))

 

P.S.: este bine sa tineti minte ca fiecare organism uman raspunde diferit la tratamentele cosmetice, mai ales la cele cu produse naturale. Inainte de a incerca vreo reteta de: masca,Ā  emulsie, crema sau orice alt produs cosmetic recomandat pe internet va incurajez sa faceti mai intai un test pe o zona mica, in general in pliul cotului sau la incheietura mainii. Astfel veti elimina riscul aparitiei reactiilor alergice.

 

 

15 thoughts on “Spirulina – colega mea

  1. incearca! la primul semn de discomfort (mancarime, usturime) spala cu apa rece. desi pilea nu reactioneaza astfel la spirulina. šŸ™‚ tine-ma la curent! šŸ™‚

    Like

  2. Acum in weekend imi fac timp sa ma rasfat si te anunt. Zici sa incerc mai intai la incheietura mainii? Pana acum nu am avut pb si nu am avut reactii alergice la vreo crema,masca. Ma enerveaza ca de cativa ani ma lupt cu un ten sensibil, gras si uscat in acelasi timp si care a dat-o pe iritatii si acnee. Nu am avut in viata mea asa ceva. Tot caut ceva la exterior care sa ma jute ca la interior trebuie sa-mi linistesc capul si apoi o fi mai bine :))

    Liked by 1 person

  3. oooh multumesc! poate ca am sa vin intr-un week-end in brasov. am un astfel de plan: un week-end peluna sa merg intr-un oras unde sunt mai multe persoane care doresc informatii si tratamente. Poate ca de la anul. šŸ™‚ Multumesc pentru increde si inspiratie!

    Like

  4. Am facut azi o masca cu pudra si apa. Nu m-a usturat, nu m-a deranjat, doar cand a inceput sa se usuce m-a usturat tare, mai tare ca o masca de argila. Apoi cand am dat-o jos, toata fat ami s-a inrosit, eram ca un mic racusor. Apoi a inceput sa treaca roseata, cam greu. Insa am simtit tenul curat si fin šŸ™‚

    Like

  5. Nu, deloc, dar cand se usuca incepe sa stranga foarte tare pielea. M-am clatit cu apa calduta si am dat asa doar cu buricele degetelor. La inceput eram doar putin, apoi toata fata mi-era ca un racusor si ma frigea :)) Ti-am zis ca am ten turbat. Insa apoi, incet, incet, a disparut roseata. Pielea arata bine astazi, zic eu. E curata si fina. De cate ori sa fac o masca pe saptamana? Sau sa o mai amestec cu altceva sa nu fie asa puternica?

    Like

Leave a comment