Masajul facial cu role de jad


Fotografie realizata de Cristina Tomani
Fotografie realizata de Cristina Tomani

Daca mierea, uleiul de masline si laptele de capra erau modalitatile de rasfat ale reginei Egiptului, masajul facial cu role de jad era una dintre terapiile prin care imparatesele imperiului chinez isi pastrau frumusetea si sanatatea tenului.

Piatra de jad a fost folosita in ritualuri sau ca arma in mai multe culturi: chineza, maiasa si maori din Noua Zeelanda. Se credea despre ea ca are proprietati terapeutice si intr-un mod cu totul si cu totul fascinant pentru mine, toate trei culturile o foloseau pentru tratarea durerilor de burta si a bolilor de rinichi.

In 1565 Nicolas Monardes scria Historia medicinal de las cosas que se traen de nuestras Indias Occidentales, carte in care mentiona si jadul, denumindu-l: “pietra de ijada” (piatra burtii).

In China, jadul este folosit probabil de la inceputul timpului in ritualuri religioase. Chiar au si un proverb care spune: “poti pune pret pe aur dar nu poti pune pret pe jad”. Maestrii spirituali chinezi, cand si-au transmis cunostintele ucenicilor lor, au folosit jadul ca simbol pentru o anumita calitate a energiei. Se crede despre aceasta piatra ca are rol protector si vindecător.
Jadul este considerată piatra curajului, a dreptăţii, a echilibrului, a generozităţii şi a păcii, aduce noroc şi sănătate.

rola de jad

Pai daca e asa, atunci, vreau si eu un masaj facial cu role de jad! 🙂

Dar ce face jadul pentru piele?

La primul contact cu piatra de jad va veti da seama ca este foarte rece si lasa senzatia ca ar fi uleioasa sau umeda. De fapt, asa este textura pietrei. Ba mai mult, la contactul cu corpul uman, piatra elibereaza anumite elemente benefice pielii.

Iata cateva dintre efectele care apar dupa un astfel de rasfat:

  • Efect antirid si lifting;
  • Inchide porii;
  • Calmeaza iritatiile;
  • Efect vasoconstrictor;
  • Reda mobilitatea muschilor si articulatiilor fetei;
  • Elimină senzaţia de tensiune a ochilor obosiţi;
  • Redă luminozitatea naturală a pielii;
  • Ameliorează sau chiar îndepărtează unele dureri de cap.

Cine se poae bucura de un astfel de rasfat? Acest tip de masaj nu are contraindicatii ba chiar este singura modalitate de a masa un ten cu o cuperoza extinsa. Ne putem hazarda sa masam chiar si un ten acneic dar nu pentru prea mult timp (cel mult 5 minute). Masajul se poate face pe zone restranse (ochi si buze) sau general (fata gat si decolteu). Mai exista o varianta extinsa, care implica umerii si bratele si dureaza aproximativ o ora. 🙂

Acum, pentru ca stiti, nu va ramane decat sa va faceti o programare pentru o sedinta de masaj cu role de jad. Apoi va astept sa imi spuneti ce parere aveti.

Succes!

P.S.: In cazul in care aveti acasa un adolescent care incepe sa aibe probleme cu tenul (exces de sebum, comedoane, observati ca fetele merg la culcare cu machiajul pe fata), masajul facial cu role de jad poate fi o “scuza” pentru a aduce copilul in salon. Odata ajuns in fata cosmeticienei, aceasta ii va putea explica si copilului dar si parintelui ce este acneea, cum se trateaza si chiar puteti stabili impreuna o strategie pentru tratarea acestei boli. In afara de asta, ce poate fi mai frumos decat o vizita la cosmetica impreuna cu copilul? 🙂

One thought on “Masajul facial cu role de jad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s