Interviu – Daniela Dinca


daniela_dinca

Dupa cum v-am obisnuit, sambata dimineata este momentul pentru interviul saptamanii. Si de aceasta data ramanem in domeniul frumusetii pentru a va prezenta un specialist desavarsit. Astazi, o vom cunoaste pe doamna Daniela Dinca, profesor de cosmetica si trainer specializat in domeniul stilizarii sprancenelor. Eu am cunoscut-o personal intr-o zi de inceput de vara. Trebuie sa recunosc ca m-am simtit fascinata din prima secunda in care am vazut-o. Pentru ca ii eram eleva, i-am urmarit fiecare gest, fiecare cuvant si i-am admirat tinuta delicata si eleganta. Imi place sa invat si sa studiez, asa ca la fiecare ora de curs o bombardam cu intrebari tehnice si stiintifice. A impartasit cu mine cu bucurie tot ce stia. Si pentru asta, nu pot decat sa fiu recunoscatoare. Dar, sa o cunoastem pe doamna Daniela Dinca!

Buna ziua! Ne puteti spune cateva cuvinte despre dumneavoastra?

Mi-am inceput cariera la catedra acum mai bine de treizeci de ani. Dorinta de a impartasi din experieta mea a existat dintotdeauna in sufletul meu.

Cum ati descoperit meseria aceasta de cosmetician?

In vacante petreceam mult timp intr-un salon de cosmetica de la Curtea de Arges ajutand-o pe verisoara mea, cosmeticiana. Eram fascinata de zecile de cutiute, de aparatele (pe atunci putine la numar) ce faceau adevarate minuni, de priceperea si rapiditatea cu care verisoara mea reusea sa indeparteze parul de prisos, sa dea forma sprancenelor, sa realizeze machiaje. Am in minte si acum miscarile de masaj. Cat de usor si ritmat se miscau mainile ei mici dar ferme, desenand cerculete, zigzaguri, framantand, sau batand sacadat. Parea atat de simplu si natural!

Dar declicul s-a petrecut dupa anii ’90 cand am urmat un curs la Scoala Christine Valmy. Dupa absolvirea acestui curs mi-am deschis propria afacere si, in paralel, am ramas formator la scoala la care fusesem cursanta. Am avut privilegiul de a o cunoaste personal pe doamna cosmeticii, Christine Valmy careia ii port o deosebita recunostinta. Am lucrat la o firma care distribuia cosmetice, aparatura si mobilier pentru centre de infrumusetare, cea mai mare firma in domeniu la vremea aceea. Atunci am cunoscut multi traineri internationali si am acumulat multe cunostinte despre cele mai cunoscute game de cosmetice profesionale, tehnici si aparate utilizate pe plan mondial. Am urmat cursuri de masaj somatic, reflexoterapie, drenaj limfatic, masaj ayurvedic, nutritie, machiaj.

Cand ati descoperit microbladingul?

Am fost mereu atrasa de stilizarea sprancenelor folosind diversele metode: pensare, machiere, micropigmentare, microblading. Tocmai de aceea am urmat curs si master in micropigmentare la Milano, apoi microblading.

Ce este aceasta tehnica de stilizare a sprancenelor?

Microbladingul este o tehnica straveche, redescoperita de cativa ani si utilizata acum din ce in ce mai des. Procedura nu este foarte complicata insa trebuie sa cunosti foarte bine structura naturala a sprancenei astfel incat firele pe care le tatuezi cu ajutorul instrumentului specific, sa aiba aceeasi forma, grosime, inclinare, culoare cu a firelor naturale. Numai asa vei putea realiza sprancene ce vor parea absolut naturale.

Prin ce se deosebeste microbladingul de alte tehnici?

Spre deosebire de alte metode de stilizare (machiaj, tatuaj clasic), microbladingul poate realiza sprancene care se apropie cel mai bine de natural.

Unde va putem gasi?

Acum lucrez si tin cursuri la Catwalk Studio, salonul meu de la Piata Romana, blv. Magheru nr. 35, unde va astept cu drag pentru a vorbi despre… frumusete.

Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde la intrebari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s