7 Beneficii ale masajului facial


masaj

Sa va vorbesc despre masajul facial este ca si cum as incerca sa povestesc baletul “Spargatorul de nuci”. In mod cert este o experienta pe care este bine sa o testati macar o data. Ceea ce va pot spune despre aceasta terapie este ca are vechime, este testata si are atat beneficii cat si contraindicatii.

Despre vechime, va pot spune ca masajul dateaza din cele mai vechi timpuri si se intalneste sub o forma sau alta la toate animalele sociale, facand parte dintr-un ritual prin care membrii unui grup isi consolideaza pozitia.

La oameni, masajul este cunoscut probabil de la inceputuri insa izvoare scrise ne-au ramas doar de acum 3000 de ani in cultura chineza. De atunci si pana azi, terapeutii chinezi folosesc diferite tehnici de masaj pentru a ameliora dureri sau chiar pentru a vindeca boli mai putin grave.

Aceeasi cultura chineza foloseste manevre specifice de masaj impreuna cu stimularea anumitor puncte reflexogene pentru a echilibra energia pe un meridian sau altul in functie de bolnav si dezechilibrul care a aparut la acea persoana.

In antichitate, grecii, persanii, hindusii si japonezii foloseau masajul ca metoda medicala. Asa ca este de la sine inteles ca nu mai vorbim doar de un moft ci de o necesitate.

Haideti sa vedem care sunt beneficiile masajului.

  1. Relaxarea;
  2. Se produce o exfoliere si mai profunda;
  3. Stimularea secretiei de sebum (extrem de benefica tenurilor alipice si mature);
  4. Stimularea circulatiei sangvine – care aduce dupa sine o inundare a tesutului cu substante hranitoare si oxigen ceea ce va duce la o inbunatatire a tonusului muscular, tenul va deveni mai luminos iar culoarea va fi uniformizata;
  5. Stimularea drenajului limfatic – adica o detoxifiere profunda a straturilor pielii;
  6. Ameliorarea durerilor de cap si de ochi;
  7. Imbunatatirea tonusului muscular ceea ce inseamna o reintinerire a tenului prin ameliorarea aspectului ridurilor fine.

Masajul facial este contraindicat tenurilor acneice si cuperotice insa nu disperati. Si pentru aceste tipuri de ten exista tehnici special create, cum ar fi masajul facial cu role de jad. Insa aceasta este o poveste pe care o vom depana saptamana viitoare.

Terapeutul care executa un astfel de masaj ar trebui sa aibe in primul rand pregatirea necesara. Mainile trebuie sa fie curate, unghiile taiate foarte scurt si nu trebuie sa fie date cu lac. Ca atitudine, terapeutului i se recomanda sa fie complet relaxat, cu mintea calma si 100% concentrata pe pacient.

Daca esti cosmeticiana sau maseur si citesti acest articol, iti recomand ca inainte de a oferi un masaj facial sa iti rezervi cateva minute pentru a te reculege si a te calma. Starea ta de spirit se va transmite si clientei asa ca, daca vrei o clienta relaxata si fericita, mai intai trebuie sa obtii tu aceste stari.

Sper ca acest articol v-a trezit interesul si curiozitatea de a afla in detaliu ce inseamna masajul facial si de ce este atat de important in rutinele de tratament de la salon si nu numai.

Va incurajez sa imi trimiteti intrebarile voastre.

Succes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s