INTERVIU – Andrada Todirita Enciu


andrada

Am pornit acest blog de la ideea de a ii ajuta pe cei interesati de studiul si ingrijirea pielii sa gaseasca noi informatii si sa vada si o alta perspectiva. Eu abordez atat ingrijirea cosmetica cat si viata in general din punct de vedere holistic, ca facand parte dintr-un intreg complex si fascinant.

Si iata asa, mi-am dat seama ca pentru o ingrijire eficienta este necesara parcurgerea unui traseu complet devenind un stil de viata complex care sa inglobeze atat exercitii fizice specifice cat si o igiena emotionala* adecvata.

De aceea am hotarat sa inaugurez o serie de interviuri cu oameni deosebiti care ne vor ajuta (da, si pe mine! Mai am multe de invatat sa stiti :)) sa obtinem o stare de sanatate dinspre interiorul fiintei catre afara, stimuland energiiile vietii sa curga armonios din miezul fiintei spre piele, inundandu-ne cu frumusete, sanatate si armonie.

Voi incepe seria de interviuri pentru frumusetea holistica cu Andrada Todirita Enciu, mama si life coach.

Este o persoana plina de entuziasm si dupa cum ne spune chiar ea, pasiunea ce o anima sunt oamenii si crede ca viata este magica si asa trebuie sa fie traita. La sfarstiul lunii octombrie, ne puteti cunoaste personal la atelierul pilot “Frumusetea privita prin ochii toamnei”. Mai multe detalii despre atelier gasiti aici.

1. Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru oameni?

Cat am fost la scoala si chiar si inainte, aveam o placere deosebita sa port discutii “serioase” cu adultii si mai tarziu am devenit “confidenta” colegelor mele. Imi placea in mod deosebit sa le dau oamenilor oportunitatea de a-si exprima cu voce tare gandurile. Ma fascinau mintea si emotiile umane. Abia in facultate, pregatirea de medic mi-a deschis interesul catre “a fi de folos” celorlalti si m-am indreptat spre medicina complementara care mi se parea mai aproape de oameni. Licenta mi-am sustinut-o in doua dintre aceste discipline cu o puternica componenta energetica. La cativa ani dupa terminarea facultatii mi-am intregit pregatirea in slujba semenilor prin obtinerea acreditarii in coaching. Toti acesti pasi mi-au descoperit pasiunea pentru oameni si bucuria de a fi in serviciul lor.

2. Eu cred ca life coachingul este mai degraba o “chemare” decat o meserie. Cand ai auzit aceasta “chemare” si cum de te-ai hotarat sa o asculti?

Chemarea catre Life Coaching a venit inainte de a cunoaste aceasta denumire. Din timpul facultatii am simtit ca ceva nu era complet, ca intelegerea si promisiunile facute catre sine din timpul unei sesiuni de homeopatie, biorezonanta sau orice alt fel de terapie complementara (sau chiar si clasica, alopata) nu pot fi tinute de majoritatea pacientilor o data ce acestia ajung inapoi in mediul lor de acasa. Ceva mult mai profund si radical trebuie sa se schimbe pentru a putea realiza schimbari relevante in viata noastra, pe orice plan ar fi ele.

Ma simteam atrasa de oameni si imi doream sa fiu de ajutor, dar imi lipseau instrumentele potrivite. Asa incat atunci cand a aparut oportunitatea de a ma inscrie la scoala de coaching, toata fiinta mea a simtit ca puzzle-ul se completeaza. Am stiut inconstient si mi s-a confirmat in practica, de atunci, ca asta este “chemarea” mea.

3. Cum crezi ca se poate impleti life coaching-ul si cosmetica? Se pot completa?

Cosmetica ne invata sa ne ingrijim, sa ne aranjam pentru a ne simti frumoase si pline de incredere in sine. De multe ori insa avem proprii nostri sabotori, la nivel de subconstient care nu ne permit sa avem cu adevarat grija de noi sau ne descurajeaza cand dorim sa ne bucuram de imaginea noastra. Ei ne spun ca nu meritam, nu suntem in stare, suntem mereu pe locul doi si altele asemenea. Lucrul cu aceste credinte ne elibereaza pentru a ne acorda, in sfarsit, atentie si grija, iar cosmetica poate lucra acum nestingherita, pe un teren roditor, pentru a ne reda imaginea siincrederea in frumusetea noastra.

4. Cum crezi tu ca arata frumusetea? Este o imagine sau mai degraba un sentiment?

Frumusetea este un cumul de atatea lucruri… aspect exterior, sentimente, emotii, credinte, sanatate, echilibru. Cu siguranta ea este in ochiul privitorului, iar acesta, fie ca suntem noi insine in fata oglinzii sau cineva din afara, va primi starea pe care noi i-o transmitem si o va traduce prin frumusete sau lipsa ei. Aceasta stare este rezultatul interiorului si exteriorului nostru si numai un echilibru ne poate asigura cu adevarat stralucirea.

5. Unde te putem gasi si ce putem invata de la tine?

Asa cum am spus mai devreme, scopul meu in viata este sa fiu in serviciul celor care doresc sa schimbe obiceiuri, comportamente si credinte de care nu sunt multumiti sau care nu-i mai servesc, si sa isi (re)gaseasca acel echilibru care aduce frumusetea si fericirea in viata lor.

Ma puteti gasi la adresa de email: andra.todirita@gmail.com sau pe facebook la adresa https://www.facebook.com/andrada.todirita

Va astept cu drag!

* Termenul “igiena emotionala” este preluat de la psihologul Guy Winch, autorul cartii Emotional First Aid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s