Toamna se numara… petele


Toata lumea cunoaste cele patru anotimpuri, cel putin in climele temperate.
Ce inseamna aceste patru sezoane si ce impact au ele asupra corpurilor noastre putin stiu.
Acum voi aborda subiectul toamnei pentru ca acesta este anotimpul care ne guverneaza.
Din punct de vedere meteorologic se poate observa cu usurinta schimbarea drastica de temperatura si umiditate.
Din punct de vedere subtil, toamna aduce cu sine o energie mai lenta. Nebunia verii a trecut lasandu-ne obositi si parca suspendati intre doua stari: una de euforie si una melancolica.
Sezonul autumnal ne aduce pe langa bogatia roadelor pamantului o multime de sentimente si de situatii care ne obliga sa luam decizii importante. Frenezia verii a trecut si totul se intoarce la matca. Energia se retrage usor in interiorul fiintei pentru a se reface.
Asa cum copacii renunta la frunze si isi concentreaza toata energia in radacini si fiinta noastra face la fel.
Primele organe afectate de schimbarea de sezon sunt pielea, plamanul si intestinul gros. Acest lucru se intampla pentru ca cele trei organe sunt interconectate atat la nivel histologic cat si la nivel energetic.
La nivelul pielii schimbarea de la sezonul calduros la cel rece produce cateva modificari. Una anume le ingrijoreaza in mod deosebit pe femei si anume: aparitia petelor.
Zonele hiperpigmentate apar in principal datorita expunerii la soare din timpul verii. Toamna insa, cantitatea de raze UVB care ajunge pe piele nu mai este atat de mare drept pentru care secretia de melanina scade. Insa, exista grupuri de celule care nu isi schimba comportamentul solicitand in continuare producerea melaninei.
Pe langa acest neajuns pielea sufera si de deshidratare.
Chiar daca acum pare ca este mai multa umiditate in atmosfera asta nu inseamna ca pielea isi mentine gradul de hidratare. De fapt, se intampla chiar contrariul.
Ce e de facut?
Mai intai trebuie sa va asigurati ca este vorba doar despre o hiperpigmentare si nu este ceva mai grav. Apoi, stabiliti strategia prin care ii veti  readuce pielii echilibrul de care are nevoie.
Pentru a face acest lucru este crucial sa tineti minte ca pielea se trateaza atat din afara prin aplicarea de produse cosmetice cat si din interior prin adoptarea unui regim alimentar bogat in fibre si vitamine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s